مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۷ چهارشنبه ۴ مهر -اِلأَربِعا ١٥ محرم ١٤٤٠ - Wednesday September 2018
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  58   بازدید    تاریخ درج مطلب  2/1/1397    
 
 
چرا اقیانوس ها و دریاها شورند؟

وقتی آب به صورت رودخانه جريان پيدا مي كند، مقادير كمي از نمك هاي معدني را از سنگ ها و خاك بستر رودخانه برمي دارد. اين آب كه خيلي كم نمك دارد به داخل اقيانوس ها و درياها جريان مي يابد. در اقيانوس ها خود آب به تنهايي تبخير مي شود و نمك به شكل حل شده در اقيانوس باقي مي ماند. چون نمك تبخير نمي شود. بنابراين آب باقي مانده در اقيانوس ها و درياها شورتر مي شود و هرچه زمان مي گذرد هم بيشتر شور مي شود. برای آشنایی با چرخه آب اینجا را کلیک کنید.

شوری (مقدار نمک) آب اقیانوس ها با هم متفاوت است. ولی معمولاً اقیانوس ها و دریاها حاوی پنج ضربدر 10 به توان 16 تن نمک (از نظر وزنی) هستند. حدود 3.5 درصد وزن اقیانوس ها هم نمک است. شوری معمولاً به صورت بخش در هزار ( به صورت مختصر oo/o)، گزارش می شود. بر اساس تعداد پوند نمک در 1000 پوند آب، میزان متوسط شوری اقیانوس ها o/oo 35 است.

شورترین آب مربوط به دریای سرخ و در خلیج فارس است که شوری آن حدود oo/o 40 است (به خاطر نسبت های خیلی بالای تبخیر و جریان کم آب تازه). کم نمک ترین دریاها در مناطق قطبی هستند. جایی که هم یخ های قطبی ذوب می شوند و هم مقدار بسیار زیاد باران، شوری را کم و رقیق می کند.

منبع: سایت علمی 020

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :0.0 از 5 امتياز است.


12345
0 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 116228 -1 -1

کامپیوتر
هوافضا
صنایع الکترونیکی
نجوم
مقالات عمومي
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse