مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۷ سه شنبه ۲۲ آبان -اِثَّلاثا ٤ ربيع الاول ١٤٤٠ - Tuesday November 2018
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  112   بازدید    تاریخ درج مطلب  1/1/1397    
 
 
طرز تهیه ته چین مرغ تک نفره مجلسی

برنج ۳۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۵ عدد
ماست چکیده ۲۵۰ گرم
روغن مایع ۱۵۰ میلی لیتر
زعفران آب کرده ۳ تا ۵ ق غ خ
سینه مرغ ۲۰۰ گرم
نمک فلفل قرمز به میزان لازم
اول سینه مرغ را با پیاز سیر برگ بو نمک فلفل قرمز زرد چوبه ودارچین آب پز کنید بعد سینه را ریش ریش کرده کنار بگذارید برنج خیس خرده را با کمی زرد چوبه آبکش کنید زرده تخم مرغ روغن ماست زعفران نمک وفلفل قرمز را با هم مخلوط کرده ۲ دقیقه با هم زن بزنید بعد برنج را اضافه کرده کف قالب یا کاسه ای را چرب کرده کمی از مواد ریخته با قاشق رویش را صاف کرده مرغ ریش شده را روی موا بریزید ودوباره با مواد ته چین روی مرغ را بپوشانید و با قاشق کمی فشار دهید تا کاملا به هم بچسبد روی کاسه ها را با فویل پوشانده چند سوراخ ایجاد کنید در فر ۲۰۰ درجه به مدت ۹۰ دقیقه بپزید .
نکته : مرغ باید وسط قرار گیرد با دیواره کاسه برخورد نداشته باشد زمان پخت در فرها متفاوت بوده باید بعد از ۱ ساعت کنترل شود.
طرز تهیه زرشک پلو مرغ مجلسی :
پوست نارنج ۱ عدد
فلفل دلمه ای ۲ عدد
لیمو ترش ۲ عدد
رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
هویج ۲ عدد
زنجبیل (متوسط) ۱ قطعه
کرفس ۳ ساقه
آب پیاز ۱ لیوان
کره به مقدار لازم
هل ۳ عدد
چوب دارچین (بزرگ) ۱ قطعه
مرغ ۱ عدد
زعفران (حدودا ۱پیمانه) (هر چه بیشتر بهتر به مقدار لازم
خلال پسته به مقدار لازم
پوست پرتقال ۱ عدد
برگ بو ۵ عدد
خلال بادام به مقدار لازم
زردچوبه ۲ قاشق چای خوری
شکر (بستگی به ذائقه) ۵-۱ قاشق غذا خوری
گلاب به مقدار لازم
زرشک -۱-۳ پیمانه
برنج ۶ پیمانه
آبلیمو ۴ قاشق غذا خوری
طرز تهیه مرغ :
در ابتدا پوست پرتقال و نارنج رو کاملا از قسمت سفید جدا کنید چون باعث تلخ شدن پوست همون قسمت سفید هست.
بعد اون ها رو ۳مرتبه با آب بجوشونید و آبکش کنید و بعد داخل آب سرد بریزید و ۲۴ساعت داخل یخچال یا جای خنک قرار بدید و چند بار هم آبش رو عوض کنید و بار آخر ۲قاشق شکر و کمی گلاب هم داخل آب بریزید تا خوشمزه تر بشه.
مرغ رو پاک کنید و بشورید و اجازه بدید کامل خشک بشه یک ظرف در دار انتخاب کنید و داخلش کمی کره آب کنید و زردچوبه رو اضافه کنید تا کمی از خامی بیوفته و بعد شعله رو خاموش کنید.
توجه داشته باشید نیازی به سرخ کردن زردچوبه نیست چون ممکنه تلخ بشه. حالا فلفل دلمه ای،هویج و کرفس رو درشت خرد کنید.
مرغ های تکه شده رو روی زردچوبه قرار بدید طوری که فقط یک لایه باشن و روی هم چیده نشنوند. این نکته بسیار مهمه! حالا همه مواد رو لا به لای مرغ قرار بدید طوری که همه جا پخش بشن مثلا چوب دارچین رو ریز کنید تا همه جا باشه و لیمو ترش رو هم حلقه کنید و لا به لای مرغ ها قرار بدید و در انتها یک لیوان آب پیاز و زعفران آب کرده و آبلیمو رو داخل مواد بریزید و درب ظرف را کاملا سفت ببندید و بعد توی یخچال بگذارید.
مواد شما میتونه از حداقل ۴ساعت تا ۲۴ساعت داخل یخچال بمونه و اگر از شب قبل داخل یخچال بگذارید، خیلی خوشمزه تر میشه.
بعد از مدت زمان استراحت مرغ اون را روی شعله بسیار ملایم قرار بدید و حواستون باشه نیازی به ریختن آب اضافه نیست. مرغ های رستورانی هیچ وقت آبدار نیستن و سس اونها جدا طبخ میشه.
برای تهیه سس مرغ رب گوجه فرنگی رو با کره داخل ظرف کاملا تفت بدید و به اون مقداری آبلیمو و زعفران اضافه کنید. وقتی مرغ شما بعد از ۱ونیم تا ۲ساعت پخته شد مواد اضافی رو ازش جدا کنید و آبش رو بگیرید و اون رو با سس مخلوط کنید.
طرز تهیه زرشک پلو:
ابتدا خلال پسته و بادام را با کمی شکر و گلاب و در صورت تمایل مقداری هل در آب سرد بریزید و ۴تا ۵ساعت اجازه بدید خیس خورده و مزه دار بشند .
زرشک را بشورید و داخل آبکش خشک کنید و با کره و شکر مخلوط کنیدو روی حرارت ملایم قرار بدید تا شکر آب شده و زرشک پف کنه. توجه داشته باشید زرشک رو نباید زیاد سرخ کنید.
زرشک آماده رو از روی حرارت بردارید و خلال پسته و بادام آبکش شده رو بهش اضافه کنید و کمی هم زعفران آب کرده بهش اضافه کنید.
برنج رو به شیوه معمول آبکش کنید و بعد از پخت با خلال ها و زرشک تزیین کنید و با مرغ خوشمزه و آماده شده سرو کنید.

سایر نکات برای تهیه مرغ :
این دستور پخت زرشک پلو واقعا فوق العاده است. مزش حتی از نوع رستورانی هم بهتره و مطمئن باشید بعد از پختش همه از مزه و عطر اون تعریف میکنن!
توجه داشته باشید میزان شکر و زرشک کاملا بسته به ذائقه شما داره و اگر از شیرینی زیاد خوشتون نمیاد میزان شکر رو کم کنید یا باالعکس!
بهتراست پوست مرغ گرفته نشه چون باعث خوشمزگی مرغ میشه ولی اگر دوست دارید موقع پاک کردن پوست رو جدا کنید.
در صورت تمایل بعد از استراحت کردن مرغ ابتدا اون را جداگانه کمی با کره تفت بدید و بعد بپزید البته این روش بهتر و اصولی تر هست.
در صورت تمایل از رب گوجه فرنگی بیشتری استفاده کنید ولی بهتر است میزان زعفران بیشتر بشه تا رب گوجه فرنگی!
بهتره زعفران شما زیاد باشه و کاملا غلیظ تهیه بشه و خوب هم دم بکشه تا رنگ بهتری به غذای شما بده.
میتونید مقداری آلوچه ترش هم به غذا اضافه کنید.
لیمو ترش رو بعد از مزه دار شدن مرغ ازش خارج کنید و بعد مرغ رو بپزید.
طرز تهیه مرغ شکم پر :
مرغ درسته را می شوریم با دستمال کاغذی حوله ای خشک می کنیم ، این نکته مهمیه که مرغ خشک باشه، بعد کره اب شده و زعفران ابزده کمی نمک و فلفل را با هم خوب ترکیب می کنیم و از ترکیبمون روی مرغ و زیر پوست مرغ و داخل شکمش حسابی می مالیم که همه جای اون خوب مزه دار بشه،
برای داخل شکمش هم نصف لیوان گردوی ریز شده نصف لیوان زرشک و نصف لیوان پیاز داغ کمی نمک فلفل و رب انار به اندازه ای که مواد با هم ترکیب بشن , چند تا دونه آلو هم از قبل خیسم می کنیم و همراه مواد داخل شکم مرغ می ذاریم و پوست مرغ را به صورتی که مواد از داخل شکمش بیرون نریزه با خلال دندان فیکس می کنم و پا های مرغ را بهم می بندیم ،
یک لیوان ابجوش از کنار مرغ داخل ظرف می ریزیم روی مرغ را می پوشونیم با فویل و به مدت دو ساعت و نیم با دمای ١٨٠ در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا مرغ بپزه ، بعد فویل را بر می داریم و به مدت نیم ساعت حرارت را از بالا تنظیم می کنیم تا مرغ برشته بشه ،در آخر ١٠٠ گرم کره بهمراه نصف لیوان رب انار را تفت می دهیم و موقع سرو روی مرغ می ریزیم
سینه مرغ :۷۰۰ گرم
آرد برنج :۹۰ گرم (½ پیمانه)
آرد ساده :۷۵ گرم (½ پیمانه)
آب لیموترش تازه :¼ پیمانه
سفیده تخم مرغ :۲ عدد
نمک :۳ قاشق مرباخوری
ادویه مخلوط :۳ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه تازه آسیاب شده :۳ قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای :½ ۱ قاشق غذاخوری
سس گوجه چیلی :۲ قاشق غذاخوری
سس سویا :یک قاشق غذاخوری
روغن گیاهی :برای سرخ کردن مرغ
کاهو :به میزان دلخواه برای سرو
پیازچه : به میزان دلخواه برای سرو
فلفل قرمز تازه :به میزان دلخواه برای سرو
با استفاده از یک چاقوی تیز سینه مرغ را به صورت نوارهایی با ضخامت ۵ میلی متر برش دهید.
سفیده تخم مرغ را در کاسه ای بزرگ بریزید و با چنگال خوب هم بزنید تا کف کند.
فیله های مرغ را به سفیده اضافه کنید و خوب بغلتانید.
در کاسه ای بزرگ آرد برنج و گندم، نمک، ادویه مخلوط و فلفل را با هم مخلوط کنید.
برای درست کردن سس تایلندی آب لیمو، شکر (اگر شکر قهوه ای نداشتید از ۱ قاشق غذاخوری شکر سفید استفاده کنید)، سس گوجه چیلی و سس سویا را سریع با هم بزنید.
روغن را در تابه ای بزرگ روی شعله متوسط داغ کنید (روغن وقتی آماده است که اگر یک تکه نان در آن بیندازید در عرض ۱۵ ثانیه طلایی شود و به سطح بیاید).
مرغ ها را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید و بغلتانید تا آرد همه جای آنها را بپوشاند. آرد اضافی را از روی تکه های مرغ بگیرید.
به اندازه ظرفیت تابه، در تابه پر از روغن برای ۱ تا ۲ دقیقه سرخ کنید تا به رنگ طلایی در بیایند و کامل بپزند.
بعد از سرخ شدن، آنها را به بشقابی که روی آن حوله کاغذی قرار داده اید منتقل کنید. باقی مرغ ها را نیز به همین ترتیب سرخ کنید و بین هر دسته دوباره روغن را داغ کنید.
کاهو را روی دیس سرو غذا بچینید و روی آن مرغ ها را قرار دهید. پیازچه ها را باریک خرد کنید و روی مرغ ها بریزید.
فلفل قرمز تازه را که دانه های آن را در آورده و ریز خرد کرده اید روی مرغ ها بپاشید.
سپس غذا را با سس تایلندی که در مرحله ۵ آماده شد، سرو کنید.
سینه مرغ دو عدد بدون استخوان
تخم مرغ دو عدد
پیاز یک عدد رنده شده
سیر یک حبه درشت رنده شده
آبلیمو دو ق غ
پوست لیمو یک ق چ
نمک و فلفل سیاه و آویشن
ارد سفید و پودر سوخاری ادویه دار
سینه مرغ را به دو نیم کنید بی استخوان کرده و فیله را خارج کنید. سینه را داخل کیسه فریزر کذاشته و با بیفتک کوب بکوبید تا نازک شود. مواظب باشید گوشت پاره نشود. سپس با نمک و ادویه و پیاز و سیر و آبلیمو و پوست لیمو مزه دار کنید پنج تا شش ساعت داخل یخچال بزارید تا مزه دار شود. در صورت تمایل کمی آب زعفران هم بزنید.
تخم مرغ را داخل ظرف گودی شکسته و با چنگال خوب بزنید کمی نمک و فلفل به تخم مرغ بزنید. آرد سوخاری و آرد سفید را هر کدام در ظرف جدا بریزید. مرغهای مزه دار شده را اول داخل آرد سفید بغلطانید سپس داخل تخم مرغ زده شده غلطانده و در آخر داخل پودر سوخاری بزنید کاملا پوشش بدید.
داخل تابه گود روغن مایع سرخ‌کردنی بریزید تا داغ شود بعد شنیسل های نیمه اماده را داخل روغن داغ با شعله ملایم سرخ کنید هر دو طرف که سرخ شد روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافه کشیده شود
طرز تهیه خورش مرغ مکزیکی:
نصف لیوان روغن نباتی
یک کیلو و نیم مرغ
یک عدد فلفل دلمه سبز، قرمز و زرد
۳ دسته پیازچه ریز شده
یک سوم لیوان گشنیز تازه ریز شده
یک قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی یک ق
یک عدد پیاز ریز رنده شده و ادویه مخلوط
نمک، فلفل قرمز
پودر آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه خورش مرغ :
قطعات مرغ را خوب شسته وآبکشی کنید. سپس روی حرارت ملایم گذاشته همراه با آب بگذارید تا به مدت ۲۰دقیقه بپزد.
در هنگام پخت به آن کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بزنید و یک عدد پیاز همراه با یک عدد سیر روی آن خرد کنید تا مرغ طعم بهتری بگیرد.
قطعات مرغ را در صافی انداخته و آب مرغ را کنار می گذاریم.
روغن را در ماهیتابه ریخته و بعد از داغ شدن اطراف قطعات مرغ را در آن سرخ می کنیم سپس در صافی می ریزیم تا روغن اضافی آن برود.
پیاز رنده شده را در روغن درون ماهیتابه ریخته روی حرارت ملایم هم می زنیم تا طلایی رنگ شود. گشنیز تازه و پیازچه را به آن اضافه کرده هم می زنیم.
رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده هم می زنیم و می گذاریم مواد به مدت ۳الی۴دقیقه روی حرارت ملایم بماند. فلفل دلمه ها را به مواد اضافه می کنیم.
دو لیوان از آب مرغ را به مواد اضافه می کنیم، سپس سس گوجه فرنگی را نیز به مخلوط اضافه کرده هم می زنیم.
قطعات مرغ سرخ شده را به مواد اضافه کرده و مواد را به مدت ۱۵تا۲۰دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم.
در آخر نمک، فلفل قرمز، ادویه و پودرآویشن را به مواد اضافه کرده و کمی هم زده و همراه با برنج سرو می کنیم.
منبع: سایت بیتوته

 

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :0.0 از 5 امتياز است.


12345
0 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 115534 -1 -1

آشپزی در خانه
اصول خانه داری
رفتارشناسی
حجاب شناسی
زن و اسلام
همسرداری
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse