طب سنتی ایرانی توصیههای کلیدی برای حفظ و ارتقا تندرستی و اصلاح سبک زندگی در ماه مبارک رمضان دارد که عمل به آنها میتواند روزهداری را آسانتر کند.
از آنجا که در سالهای اخیر ماه مبارک رمضان با فصل گرم سال تقارن پیداکرده و روزها طولانی هستند به همین دلیل گرسنگی و تشنگی نیز زیاد بوده و حرارت معده بالا میرود ازاینرو توصیه میشود روزهداران افطار را با نوشیدنیهای سرد باز نکنند.
افطار با یک فنجان آب ولرم و خرما و یا شیر گرم و خرما و یا سکنجبین باز شود تا حرارت بالای معده ناشی از گرسنگی در طول روز فروکش کند، مسئله دیگر اینکه افطار با آب ولرم و خرما موجب میشود قند خرما بهسرعت جذبشده و از اشتهای کاذب کاسته شود که این موضوع به صحت دستگاه گوارش کمک میکند.
معمولاً در ایام ماه مبارک رمضان انواع مواد غذایی اعم از حلیم، آش و شلهزرد وجود دارد که این غذاها ازآنجاکه هضم آن در معده و در فصل گرم سال ضعیف است توصیه نمیشود و البته باید توجه داشت که در هنگام افطار انواع مواد غذایی خورده نشود زیرا فاصله افطار تا سحر کوتاه است و باید بعد از افطار و فاصله دوساعته قبل از خواب، یک افطاری سبک و نوشیدنیهای خنک میل شود.
وعده سحری باید کامل میل شود تا بدن بتواند 15 تا 16 ساعت گرسنگی در طول روز را تحمل کند البته روزهداران توجه کنند که تا دو ساعت بعد از صرف وعده سحری نباید استراحت کنند.
برای رفع تشنگی و پرهیز از پرخوری در طب سنتی ایرانی توصیهشده که از ترکیب عرق کاسنی و شاهتره و یا فالوده خیار و سکنجبین و یا هندوانه و سکنجبین استفاده شود و در طول روز نیز روزهداران استراحت یکی دوساعته البته تا قبل از اذان مغرب داشته باشند تا به تجدیدقوا و بازگشت رطوبت بدن کمک شود.
منبع: روزنامه جام جم