مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر -اِثَّلاثا ٢٣ ربيع الاول ١٤٣٩ - Tuesday December 2017
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  89   بازدید    تاریخ درج مطلب  21/5/1396    
 
 
آیا شیر را می توان بعد از گذشتن تاریخ انقضا،مصرف کرد؟

تاریخ مصرف شیر، یا هر ماده‌غذایی دیگر به معنی بهترین زمان مصرف آن ماده‌غذایی است، اما در شرایط اضطراری و با رعایت برخی نکات مهم، گاهی بعد از گذشتن تاریخ انقضا نیز می توان شیرهای پاستوریزه را مصرف کرد.

شرایط نگهداری شیرهای پاستوریزه از زمان تولید تا مصرف آن، بسیار حائز اهمیت است. در زمان توزیع از کارخانه تا فروشگاه‌ها باید در شرایط یخچالی و سرد حمل شوند، علاوه بر آن، در مغازه‌ها نیز باید در یخچال نگهداری شده باشند که بتوان آن را تا تاریخ مصرف درج شده روی آن، سالم نگه‌داشت.

علاوه بر نگهداری شیرهای پاستوریزه در شرایط مناسب، در حین مصرف نیز باید آن را در یخچال نگهداری کرد، چنان‌چه همه این موارد رعایت شده باشد، در بسیاری از مواقع شیرهای پاستوریزه حتی ممکن است بعد از زمان مصرف هم به مدت یکی دو روز قابل خوردن باشند.

اگر فرد بعد از تاریخ مصرف بخواهد اطمینان حاصل کند که شیر سالم است یا ترش شده، می‌تواند در صورتی که در ظاهر طعم و مزه آن تغییر نکرده است با گرم کردن، سلامت آن را تشخیص دهد.

میکروب‌های موجود در شیرهای پاستوریزه اگرچه بیماری‌زا نیستند اما با نگهداری نامناسب، فعالیت این میکروب‌ها، موجب فساد شیر خواهند شد که در این صورت، شکل، طعم و مزه آن تغییر می‌کند و به صورت دلمه می‌شود.

در صورتی که تاریخ مصرف شیر گذشته باشد و در ظاهر سالم باشد، می‌توان با گرم کردن آن، از سالم یا فاسد بودن آن اطمینان حاصل کرد. معمولا اگر در حال فاسد شدن باشد، با گرم کردن آن حالت دلمه ایجاد می‌شود.

چنان‌چه پس از گرم کردن، شیر بریده نشود بهتر است آن را تا دمای جوش حرارت داد و سپس با اطمینان کامل آن را مصرف کرد. البته شیر فاسد مسمومیت ایجاد نمی‌کند، بلکه ممکن است در افرادی که مشکلات و ناراحتی گوارش دارند ایجاد دل درد و یا ناراحتی معده کند.

اگر شیرهای پاستوریزه فاسد هم شده باشند، می توان با ریختن آن در یک کیسه پارچه‌ای از آن پنیری به نام «لور» درست کرد، در حقیقت این پنیر را از شیری که به وسیله سرکه یا مایه پنیر یا ماست تخمیر می‌شود، درست می‌کنند.

منبع: روزنامه جام جم

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :0.0 از 5 امتياز است.


12345
0 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 107406 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse