مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور -اِلأَربِعا ٣٠ ذو القعده ١٤٣٨ - Wednesday August 2017
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  58   بازدید    تاریخ درج مطلب  28/3/1396    
 
 
کمبود آهن را با خستگی اشتباه نگیرید/ برخی تصورات غلط در رابطه با خوراکی های حاوی آهن

اصلاح الگوی زندگی و نوع تغذیه خانوار، کمبود آهن در بدن را تا ۳۰ درصد بهبود می‌بخشد. به نقل از میزان، شهناز بختیاری گفت: کمبود آهن از جمله بیماری‌های شایع در بسیاری از مردم به خصوص زنان است که با علائمی چون ضعف و بی حالی بروز می‌کند.
فقر آهن در مواقع اولیه با اصلاح الگوی زندگی و حذف مواد غذایی غیر مفید و مصرف روزانه مواد غذایی آهن دار، درمان شده و سبب بهبود ۳۰ درصدی می‌شود. اما در مواقع کم خونی شدید در بدن، علاوه بر رعایت موارد فوق، باید به مدت سه ماه از مکمل‌های آهن طبق دستور پزشک استفاده شود. بر این اساس استفاده از مکمل های آهن با معده خالی ، حجم بالایی از آهن جذب بدن شود.
بر اساس آمارهای به دست آمده، تقریبا از هر ۱۰ نفر، ۵ نفر از مردم به ویژه زنان و کودکان مبتلا به کمبود آهن هستند. این کمبود آهن در رشد جسمی و مغزی، قدرت یادگیری و ... بسیار تأثیرگذار بوده و منجر به کم خونی می‌شود.


دختران نوجوان، زنان باردار، سالمندان و شیرخواران کمتر از دو سال، در معرض خطر ابتلا به کم خونی قرار دارند. نکته قابل توجه این است که بسیاری از افراد بروز علائمی، چون بی حالی و ضعف را ناشی از خستگی و کم خوابی دانسته و در درمان آن کوتاهی می‌کنند.
دریافت آهن کافی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری بوده و در عملکرد گلبول‌های قرمز خون، میوگلوبین، هموگلوبین، و بسیاری از آنزیم‌ها و حمل اکسیژن خون بسیار تأثیر گذار است.
جذب آهن در بدن افراد متفاوت است و باید به طور طبیعی حدود ۵ الی ۱۵ درصد آهن به بدن جذب شود. این درحالی است که میزان آهن موجود در بدن مردان بیشتر از زنان بوده و با توجه به نقش حیاتی آن در بدن، باید کمبود آهن در زنان جبران شود.
نوع مواد غذایی مصرفی در میزان جذب آهن تأثیر گذار است. برخلاف تصورات برخی از افراد، شیر و لبنیات فاقد آهن بوده و مصرف سبزیجات و حبوبات از میزان آهن کمی برخوردار است این در حالی است که مصرف جگر، گوشت قرمز و گوشت سفید موجود در آبزیان، درصد جذب بالایی از آهن داشته و به افراد مبتلا به کم خونی توصیه می‌شود.
رنگ پریدگی و بی حالی، خستگی دائم، احساس ضعف، ریزش مو، تپش قلب، ورم قوزک پا و درنهایت قاشقی شدن ناخن‌ها از جمله علائم کمبود اهن در افراد است که در صورت بروز این علائم با آزمایش خون، میزان کم خونی مشخص و نوع درمان مشخص می‌شود.
مصرف بیش از حد از چای بالاخص بعد از خوردن غذا، منجر به کمبود آهن و تشدید آن می‌شود که باید این روند اصلاح، و مصرف موادی چون اسفناج و گوشت که سرشار از آهن است، جایگزین آن شود.
منبع: روزنامه جام جم

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :0.0 از 5 امتياز است.


12345
0 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 105662 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse