مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي -اِلخَميس ٢٠ ربيع الثاني ١٤٣٨ - Thursday january 2017
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  17   بازدید    تاریخ درج مطلب  23/10/1395    
 
 
روش خوردن ماهي دودي

يكي از خوردني هاي شمال ماهي دودي هستش كه چاشني غذاهاشونه. اين ماهي دودي با باقالا قاتق و ترش تره و اشكنتره و ترش واش قاتق و خيلي از خورشت هاي ديگه حساااابي می  چسبه. ديدم كه خيلي ها طريقه ي خوردنش رو بلد نيستن. واسه همی ن تصمی م گرفتم براتون بنويسم تا اگر يكي رفت شمال و ماهي دودي خريد و نمی دونست چه جوري بخوره وقتي رفت تو گوگل سرچيد طريقه ي خودن ماهي دودي ، برسه به اينجا

اول روش سنتي اش رو كه ما شمالي ها انجام می ديم رو يادتون می دم و بعدش هم جايگزين وسيله ها رو می گم.  شمالي ها اكثرا از اين قابلمه هاي رويي اي كه عكسشون رو براتون گذاشم رو توي خونه هاشون دارن. اين قابلمه ها درپوشي قلمبه شبيه قابلمه داره كه مخصوص همینكاره. به اين صورت كه يك كاسه سفالي كه توي مغازه هاي سنتي فروشي شمالي هر جا بريددارن رو برمی دارن و توش يك قطعه ماهي سفيد دودي به اون شكلي كه تو عكس گذاشتم می ذارن توي كاسه سفالي و وقتي برنج رو آبكش كردند يا وقتي آب برنج كته كشيده شد كاسه سفالي رو می ذارن روي برنج و درپوش قابلمه رو می ذارن و اين ماهي به همراه برنج كه دم می كشه بخار پز می شه و بعد وقتي برنج پخت اون ماهي هم آماده هست. درپوش اين ديگ ها جوريه كه بخار توي اون قسمت قلمبه گردش داره و يه جورايي كار بخار پز رو انجام می ده. وقتي برنج دم كشيد از روي برنج برمی دارنش و كمی  آب ماهي كه توي كاسه سفالي هستش رو می ريزن دور به همراه خورشت می خورن. به اين صورت كه يك تكه كوچولو به اندازه يك لوبيا با هر قاشق غذا می كنن توي دهنشون. همونجوري كه ترشي رو با غذا می خوريد اين ماهي دودي هم يه چاشني محسوب می شه و خيلي خوشمزه است. بر عكس ماهي شور كه ممكنه هر كسي خوشش نياد و بگيد بو می ده ، ماهي دودي خوش طعم و عطر دودي می ده .

حالا اگه از اين قابلمه هاي در قلمبه نداشتيد می تونيد توي همی ن قابلمه هاي معمولي بذاريد ولي بايد قابلمه رو به اندازه اي انتخاب كنيد كه كاسه ي شما روي برنج ها كه قرار گرفت ، بشه درپوش ديگ رو بست. اگر كاسه سفالي هم نداشتيد از پياله كريستال آركروك استفاده كنيد. فقط همونجوري كه در پست مربوط به شوراشپل هم گفتم حواستون باشه كه پياله آركوپال نزاريد رو برنج چون گل هاش پر پر می شن !

جهت نگهداري از ماهي دودي هم پس از خريداري آنها را به شكلي كه در تصوير می بينيد قطعه قطعه كرده و درپلاستيك فريزر ريخته و در فريزر نگهداري كنيدو در صورت نياز يكي ا چند قطعه مورد نياز را در آورده و در كاسه سفالي به روش مذكور پخت كنيد. ما به اين روش قطعه قطعه كردن ماهي می گوييم طوقه كردن. به هر برش می  گوييم يك طوقه ماهي. ط با ضمه و واو كشيده و به كسر ق تلفظ می شود .

ماهي دودي به همی ن رنگيه كه تو عكس می  بينيد و ماهي شور به رنگ قرمز هستش چون از روناس توش استفاده می شه. پس  حواستون باشه كه ماهي شور رو اشتباهي جاي ماهي دودي نخريد. ماهي شور كاملا خام نمك سود می شه ولي ماهي دودي در طي عمل دودي شدن تقريبا پخته شده و براي همن مثل ماهي شور بوي زننده و زخم ماهي رو نداره .در آينده طريقه خوردن ماهي شور رو هم آموزش می دم.

 

ماهی دودی یک محصول سنتی در برخی کشورها است که با استفاده از شور کردن ماهي به روش مخلوط و سپس دود سرد تهیه می‌شود.

ماهی دودی معمولاً در کیسه‌های پلاستیکی در خارج از یخچال نگهداری می‌شود و به صورت خام یا نیم پخته مصرف می‌شود.

‫دود دادن ماهی ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺟﻬﺖ ‫اﻓﺰاﯾﺶ زﻣﺎن و ﻣﺎﻧﺪﮔﺎری، ﺑﻠﮑﻪ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر دادن ﻃﻌﻢ ﻣﻄﻠﻮبﺗﺮ ﺑﻪ ‫ﻣﺎﻫﯽﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده اﺳﺖ.

منبع: سایت بیتوته

 

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :0.0 از 5 امتياز است.


12345
0 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 100202 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse