مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر -اِسَّبِت ٢ محرم ١٤٣٩ - Saturday September 2017
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  113   بازدید    تاریخ درج مطلب  23/10/1395    
 
 
چگونه ماهی شور یا دودی را برای خوردن آماده کنیم

ماهی شور یا دودی ماهی ای است که در شمال یا جنوب با نمک فراوان در فصل صید شور می شود و گاهی برای این که طعم بهتری پیدا کند دودی هم می شود تا در فصول غیر از صید در دسترس باشد. ماهی شور یا دودی پس از آماده شدن هم آنقدر شور است که تنها به عنوان چاشنی در کنار غذا مانند ترشی استفاده می شود. در این چگونه برایتان می گوییم چطور این ماهی را برای خوردن آماده کنید.

روشی که در شمال برای آماده کردن ماهی دودی به کار می برند از این قرار است که:

قطعه ای از ماهی را درون کاسه ای سفالی قرار می دهند و زمانی که برنج آماده دم کشیدن است کاسه را روی برنج قرار می دهند.

ماهی با حرارت و بخاری که از برنج می گیرد آرام آرام می پزد و نرم می شود.

وقتی برنج دم کشید کاسه را با احتیاط از روی برنج برمی دارند و آبی که داخل کاسه جمع شده دور می ریزند و ماهی را برای خوردن سر سفره می آورند. معمولا ماهی شور را در شمال با غذاهایی مانند باقلا قاتق، ترشه تره و ... نوش جان می کنند.

روش دیگری برای آماده کردن ماهی شور استفاده می شود که آن را برای سرخ کردن آماده می کنند به این صورت که:

ماهی را شب قبل در آب خیس می کنند و آب آن را چند بار عوض می کنند.

صبح روز بعد ماهی را خوب می شویند.

ماهی را از صبح تا شب با حرارت ملایم بخارپز می کنند و اصلا نباید آب به ماهی برسد. با این روش استخوان های ماهی هم کاملا نرم می شوند.

چگونه یک بخارپز درست کنیم

ماهی بخارپز شده را تکه تکه می کنند و استخوان آن را می کشند اما باید مراقب بود تا ماهی متلاشی نشود. حالا ماهی آماده است و می توان آن را کنار غذا سرو کرد.

در برخی از شهرهای جنوب ماهی شور را در آب جوشانده و پس از پاک و خرد کردن؛ آن را در روغن تفت داده و همراه با کشمش و برنج دم می کنند و می خورند.

نکات و هشدارها

برای تکه کردن ماهی شور پیش از پختن، باید دستتان قوی باشد و مراقب باشید دستتان را نبرید.

اگر خواستید از روش اول برای آماده کردن ماهی استفاده کنید؛ اولا مراقب باشید هنگام برداشتن کاسه از روی برنج دستتان نسوزد و ثانیا آب کاسه روی برنج نریزد چون دیگر برنجتان از فرط شوری قابل خوردن نخواهد بود.

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :0.0 از 5 امتياز است.


12345
0 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 100200 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse